Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min kära fars födelsedag! För att fira detta had vi bokat bord på en av mina absoluta favoritrestauranger, nämligen AG. Förrutom deras alldeles ytterst trevliga bar har de även fantastiskt kött. De har ju blivit framröstade till årets köttkrog två år i rad nu.
 
Vi började med att ta ett glas vin i baren medan vi väntade på vårt bord. På fredagar verkar de ha någon aw-special för man betalar bara 50 kr för ett glas extremt gott vin. (#tips) Väl vid bordet insisterade födelsdagsbarnet själv på att det var champagnedags och vem är jag att tacka nej till det? Det blev ett glas Billecart-Salmon Réserve. Gott såklart men ingen fantastisk champagne.
 
 
 
 
 
Medan vi väntade på maten fick vi lite gott att smaka på under tiden. Nämligen grillad levainbröd med lardo. Mamma försökte fråga vad lardo egentligen bestod av men jag stoppade henne. Googla om ni verkligen vill veta.... Det är sådan gott fett att jag inte vill veta ursprung. Men det är salt, fett och helt underbart!
 
 
 
 
 
Sen var det matdags. Jag granskade menyn noggrant men kunde inte låta bli att beställa in deras hamburgare. Jag veeet att det finns massa annat på menyn. Men har gått och tänkt på den typ hela veckan så det fick det blir. Men ångrade mig lite när jag såg föräldrarnas val. Mamma beställde in grillade shortribs som serverades med rödvinssås, bluecheesedip, rostad potatis och spenat med rostade lökringar
 
 
 
 
Käre far min beställde in gödkalvsrygg med murklor och cognac. Om ni undrar vad gödkalv innebär så innebär det att de är enbart uppfödda på mjölk och därför gör köttet så ljust. Magisk murleksås serverades till!
 
 
 
 
Och hamburgaren då? Jo, den var fantastisk som alltid (knappast första gången jag åt den). Men i jämförelse med shortribsen så drog jag det kortaste strået. Ångrade mig lite i efterhand. Men god var den! Älskar deras pommes och den hemmagjorda ketchupen och senapsmajonäsen som serveras till.
 
 
 
 
Till detta hade min far valt ut ett grymt gott rött vin. AG har en väldigt omfattande vinmeny. När jag nu laddade ner den i pdf-format var den på imponerande 28 sidor! Vi drack ett australensiskt Caberner Sauvignon vid namn Kaesler från 2008. Magiskt!
 
 
Under middagen fick även käre far en födelsedagspresent. Nämligen en guidebok till New York eftersom det planeras en resa dit till hösten. Nöjd blev han. Efter en varsin kula glass för föräldrarna och en mandelbiskvi för mig och en varsin espresso gick vi alla nöjda därifrån. Älskade AG!
 
 
Får 4,5 stjärnor av 5 möjliga av mig.Der serveras mycket bra mat, är ett väldigt bra koncept och väldigt bra service! (plus i kanten för deras vansinnigt stiliga bartenders!)
 
 
 
AG, Champagne, Hamburgare,

1 kommentarer

CW

09 Feb 2013 10:14

NAMNAMNAM!!

Kommentera

Publiceras ej