Senaste inlägget jag skrev var när jag hade halv åtta hos mig senast, med tema Sydamerika. Dagens inlägg är även det mitt tema, nämligen Mannerström. Så, jag tänkte: keep it simple. Fisk med enkla smaker. Och så blev det. Här är min meny inspirerad av Mannerström
 
Förrätt: Hummersallad med parmesan och senaps vinegrett med sparris, bacon, krutonger och rostade pinjenötter. Receptet är inspirerad av detta recept. När jag lade upp allt så undrade jag om det inte var för mkt knapriga ingredienser med bacon, krutonger och pinejnötter, men det passade strålande fint ihop! Till detta drack vi såklart bubbel!. Provade en Lindemans Brut Cuvée vilket var helt ok bubbel men inte mer än så. Kan absolut köpa det igen, men då som balkongdrickarvin och inte till trevlig mat direkt.
 
 
Varmrätten blev jag väldigt nöjd med: Receptet inspirerades av den fantastiska Winendine och blev: Sejrygg med jordärtskockspuré, färskpotatis och shiitake svamp. OMNOMNOM säger jag bara. Det här med fräscha och bra råvaror ska inte underskattas. Totalälskade denna rätt. Borde serverat något friskt och torrt vin, t.ex. en fin Riesling, men nu hade jag inte det hemma utan blev en hederlig gammal Sauvignon Blanc i for av Les Fummes Blanché vilket jag tycker var för blommig i smaken för maten, men också helt ok balkongdrickarvin.
 
 
 
Till efterrätt ville jag ha något med fläder och ramlade över flera recept på Flädermousse. Sen tänkte jag att rabarber också är trevligt så jag inkorporerade dem tillsammans. Resultatet blev en flädermousse med rabarbergelé. Moussen gjorde jag på detta recept vilket innehåller en del crème fraiche vilket ör trevligt när man gör fruktiga mousser eftersom det inte blir lika tungt. Dock kan jag sakna lite mer tryck i rabarbergelen samt att jag nog överdoserade med gelatinet i den :) Men moussen var god!
 
 
 
 
Kommer snart fler inlägg - håll ut! :)
 
 
 
 
Fläder, Hummer, Rabarber, Sej, Shiitake,