Jag vet att det varit lite tyst här på senaste tiden. Inte för att jag inte lagar mat, för det gör jag! Men för att jag mest rullar gamla favoriter som kanske inte är så himla spännande att lägga upp här :) Men igår kände jag att det var dags igen. Dags för att laga något gott och gärna lite fräscht, så resultatet blev asiatiska fiskbiffar med nudelwook och citronyoghurt. Blev ju ta mig tusen hur gott som helst!!!

 

 

Detta behövs för cirkus 4 portioner

Biffarna:

Ca 700 g fiskfileer. Jag tog 250 g lax och 400 g sej. Fryst går bra

1 kruka koriander

1 chili (ska nog ta 1,5-2 nästa gång)

Bit färsk ingefära, tumstor

Skal av 1 lime, saft av 1/2 .

2 vitlöksklyftor

½ msk fisksås

3 msk grädde

2 msk ströbröd

Salt pch peppar

 

Gör så här: Är fisken fryst, börja med att tina den. Jag brukar lägga det i en påse i varmt vatten. Lägg fiskfileerna, hackad koriander, chili, riven vitlök, skal+saft av limen samt fisksås i en bunke. Mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Häll i grädden och ströbrödet. Känns konsistensen för lös, tillsätt mer ströbröd. Forma till ca 8 biffar, vänd i ströbröd (eller panko om du har!) och stek i stekpanna. Jag valde att steka mina tills de fick en fin yta och sen ställde jag in dem i ugnen på 180 grader i 10-15 min.

 

Medans biffarna stekte wokade jag ihop lite grönsaker. Jag tog vad jag hittade hemma, det belv fryst broccoli och harricot verts, en paprika och lite morrötter. Wooka på rätt hög värme och smaksätt efter tycke. Jag hade i lite chilisås, fisksås, sesamolja, sesamfrön, koriander och lite vatten. Om så önskas, tillsätt lite nudlar till wooken när den nästan är klar.

 

Till detta serverade jag världens bästa och enklaste sås: citronyoghurt! Riv skal av 1 citron, pressa i saften av ¼ och blanda med yoghurt, kesella eller creme fraich. Salta och peppra. Klart!

 

Måste prova att testa fler smakkombinationer på detta. Älskar ju mat som är baserad på färs. Och sjukt bra när man kan göra en kylskåpstöming på kuppen :)

fiskbiffar, koriander, lax, wok,

1 kommentarer

Chichi

09 Jan 2014 11:09

MUMS!!!

Kommentera

Publiceras ej